LOADING...  Please wait.

Inschrijvingen Zuivel
 
We nemen een grote stap met onze koeien. Zeer binnenkort beginnen we met melken. De rauwe melk wordt verkocht aan de melkautomaat (meer info weldra op de website), de rest van de melk wordt verwerkt tot boter, yoghurt, platte kaas en verse kaas. Deze lekkere en verse producten kunnen jullie in huis halen door in te schrijven voor een zuivelpakket.

En wat dan met de melk voor de kalfjes? De kalveren mogen zo lang het kan bij hun moeder blijven, dag en nacht. Het wordt zoeken naar een gezond evenwicht, zowel voor de dieren als voor het bedrijf.

Er zijn lichte wijzigingen ten opzichte van de uitleg op 27 januari. Lees alles dus rustig door.
Een zuivelpakket bestaat gemiddeld uit 7 liter verwerkte melk. Is er meer melk dan kan ik voor elk pakket wat meer voorzien (tot 8 liter). Wanneer er minder melk is dan verwacht, garandeer ik 6 liter verwerkte melk per pakket.
Verwerkte melk, wat wil dat zeggen?
Bij het verwerken van de melk, wordt de melk getransformeerd tot boter, platte kaas, enz. Hierbij worden vooral de vaste deeltjes in de melk (kaasstof en vet) gebruikt. Een voorbeeld: 10 liter melk geeft ongeveer 1 kg platte kaas. De ‘overschot’ is de kaaswei. Bij ons bestaat overschot niet, de varkens zijn er verzot op.

Een pakket van 7 liter verwerkte melk bevat ongeveer het volgende:
250 g boter
250 ml botermelk
2 l yoghurt
300 g cottage cheese (magere verse kaas, fris bij een slaatje of lekker in de keuken)
300 g platte kaas
De samenstelling van de pakketten kan lichtjes variëren.

Een zuivelaandeel is een jaarabonnement. Wanneer je inschrijft voor een zuivelpakket kan je om de 14 dagen een pakket komen halen. We kunnen dit jaar 80 zuivelaandelen aanbieden. Deze groep splits ik in twee: groep A en groep B. In groep A zitten 40 leden, groep B ook. Leden van groep A komen op de oneven weken een pakket ophalen, leden van groep B op de even weken.
Ook in de vakanties geven onze koeien melk. Maak iemand blij met jouw pakket wanneer je er zelf niet kan zijn.


Praktisch
Prijs: 418 euro (19 euro per pakket, een jaarabonnement omvat 22 pakketten)

Wanneer: elke 14 dagen kan je jouw pakket komen halen van half maart 2018 tot maart 2019. Je wordt ingedeeld in groep A of B. Het afhalen kan van vrijdagmiddag 15 uur tot zaterdagmiddag 15 uur. Ik laat de koelwagen 24 uur ter plaatse staan zodat jullie tijd hebben om een pakket op te halen. De groepen verdeel ik nadat de inschrijvingen afgelopen zijn. De startdatum kan nog een beetje opschuiven, afhankelijk van wanneer de koeien zullen kalven.

Waar: op het groenteveld bij Brecht (Abdijstraat in Heverlee), tussen de loods en de tunnels. Daar is elektriciteit voor de koelwagen.

Ik voorzie acht weken rust. Dat zullen we kunnen gebruiken na een jaar vol nieuwe avonturen! Ik zal op tijd aangeven wanneer die rust valt. Zeker niet in het voorjaar en de zomer. Het zijn deze maanden dat onze koeien de meeste melk zullen geven.
Inschrijven voor 10 maart. Betalen kan tot 31 maart.

(Allergie-informatie: alle producten bevatten koemelk)
 
 
Inschrijvingsformulier
Zuivelaandeel 22 pakketten +- 7 liter verwerkte melk 5 left
totaal prijs incl 6 % btw
Ordernummer

Gegevens
e-mail*

extra e-mail samenaankopers

voornaam*

familienaam*

telefoon*

gemeente*

Je ontvangt een mail met het bedrag dat je mag overschrijven naar de Boerencompagnie. Welkom!
KIJK JE SPAM NA VOOR DE BEVESTIGINGSMAIL
Reset 
Powered by Elbowspace.com